We bieden verschillende soorten keuringen aan zoals;

Een meeloopkeuring

Hierbij wordt er samen met u gekeken naar de bouwkundige aandachtspunten van de woning. Hiermee heeft u direct een zicht op de staat van de woning, de aandachtspunt en eventuele herstelwerkzaamheden welke u kunt verwachten. Met deze kennis kunt u beslissen of de woning uw droomwoning is en welk bod u wil plaatsen. U ontvangt van deze keuring geen rapportage.

Een bouwkundige keuring met rapportage

Hierbij zal de bouwinspecteur de woning inspecteren en krijgt u een rapportage waarin u een duidelijk overzicht krijgt van de technische staat van de woning. Ook hierin vindt u de eventuele gebreken en de eventuele extra kosten die men kan verwachten binnen een bepaald tijdsbestek.

Een oplevering keuring

Als uw nieuwbouwwoning wordt opgeleverd zal de bouwinspecteur samen met u tijdens de oplevering naar de woning kijken. Hij zal hierbij kritisch letten op o.a. installaties, afwerking en eerder gemaakte afspraken met de aannemer.

Door deze keuring uit te laten voeren heeft u een sterkere positie tegenover de aannemer.

NRBI Certificering

Jack Goossens is lid van het NRBI. Het NRBI is een stichting die marktpartijen en consumenten zekerheid wil bieden over de kwaliteit en uitvoering van bouwkundige inspecties in de woningmarkt, bestaande bouw en in de nieuwbouw.

Het NRBI heeft als doel het professionaliseren van het beroep van de bouwkundig inspecteur. Om dit te bereiken is het van belang dat bouwkundige inspecties en adviezen op een eenduidige en kwalitatieve wijze uitgevoerd worden. Hierbij is keuzevrijheid en transparantie in de keuze voor een bepaalde bouwkundig inspecteur een belangrijke kernwaarde.

Het NRBI is een keurmerk waarbij bouwkundig inspecteurs zich kunnen aansluiten om zich te onderscheiden in de markt. Daarnaast wil het NRBI er voor zorgen dat de kennis & kunde van de aangesloten gecertificeerde inspecteurs, benodigd bij de uitvoering van inspecties, actueel gehouden wordt.

Geregistreerde inspecteurs mogen de titel 'Register Bouwkundig inspecteur' voeren (RBI) en onderscheiden zich zo in de markt. Duidelijkheid, draagvlak en qua kennis & kunde het kaf van het koren scheiden. Deze boodschap van de stichting NRBI wordt warm ontvangen in de markt.

Afspraak maken