Terug naar overzicht Print
Voorgevel Verkocht

Prins Mauritslaan 91

Beek
6191 ED

 
  • € 299.000
  • Twee onder één kap woning
  • Slaapkamers: 5
  • Woonopp: ca. 177 m2
  • Perceelopp: 642 m²

In Beek, op de Prins Mauritslaan nummer 91, ligt deze mooie karakteristieke twee onder- een kap woning met grote omsloten tuin, een open ruime keuken voorzien van diverse apparatuur, 2 kelders, atelier/hobbyruimte, toilet, voorkamer, woonkamer, 5 slaapkamers, een grote badkamer met douche, toilet en ligbad. Er is een vaste trap naar de zolder waar zich nog een grote ruimte bevindt die nu dienst doet als zolder waar een 6e slaapkamer gerealiseerd kan worden. De woning is gebouwd in 1908 en is grotendeels voorzien van kunststoffen kozijnen met dubbel glas, daarnaast zijn er ook enkele houten kozijnen met enkel glas en glas in lood. In de grote omsloten tuin is het in de zomer aangenaam vertoeven. Deze woning heeft een verrassende indeling welke het verdiend om beleefd te worden.

Via de karakteristieke voordeur komt men in de centrale hal met gemarmerde lambrisering en een vloer belegt met originele tegels, deze hal biedt toegang tot verschillende ruimtes zoals de voorkamer, de woonkamer en een van de twee kelderruimtes, dit is een ruime gewelvenkelder (ca. 5,60 m x 3,90 m).
In de voorkamer (ca. 3,90 m x 3,60 m) zijn zo veel mooie originele ornamenten bewaard waardoor u zich kunt wanen in de vorige eeuw met de gemakken van deze tijd. Zo is er een marmeren schouw, is er een plafondschildering en zijn er twee schuifdeuren met prachtig glas in lood werk.
Via deze schuifdeuren komt u in de sfeervolle woonkamer met betegelde vloer (ca. 9,40 m x 3,05 m), hier bevindt zich een serre (ca. 2,90 m x 2,50 m) met een schuifdeur naar de tuin. Aangrenzend aan de woonkamer is de open keuken (ca. 4,10 m x 2,50 m) met keramische kookplaat, oven en afzuigkap, hier heeft u uitzicht op de tuin.
Ook vindt u hier een van de 2 trappen die u naar de bovenverdieping leidt. Via een deur in de keuken komt u uit in een hal aan de achterzijde van de woning, hier bevinden zich de toiletruimte met staand toilet en fontein, een grote atelier/hobby ruimte (ca. 4,95 m x 4,00 m) waaronder zich de andere kelderruimte bevindt. In de hal is een muurkast en een deur die weer naar de woonkamer leidt.
Via dezelfde hal bereikt u middels een deur de grote ruime tuin met beklinkerd terras die u genoeg privacy biedt en waar het in de zomer heerlijk vertoeven is. Hier bevindt zich een ruime carport (ca. 7,90 m x 3,50 m). In de tuin staat een schuur ( ca. 4,50 m x 2,50 m).

Door middel van het trappenhuis in de centrale gang aan de voorzijde van het huis maar ook via de trap aan de achterzijde van het huis bereikt men de eerste verdieping.
Op deze verdieping bevinden zich vijf slaapkamers en de badkamer met grotendeels originele houten deuren.
In alle slaapkamers en de overloop ligt de authentieke intacte vloer.
Slaapkamer 1: ca. 2,90 m x 2,40 m. Hier ligt vloerbedekking over de houten vloer)
Slaapkamer 2: ca. 4,00 m x 3,10 m. Hier ligt novilon over de houten vloer)
Slaapkamer 3: ca. 4,10 m x 3,70 m.
Slaapkamer 4: ca. 3,70 m x 3,65 m. In deze kamer bevinden zich tussen de aangrenzende kamer de
originele openslaande deuren.
Slaapkamer 5: ca. 3,45 m x 2,40 m
Badkamer: ca. 4,15 m x 2,45 m met ligbad, douche, wastafelmeubel, toilet en designradiator.


Via de vaste trap in het centrale trappenhuis bereikt men de zeer ruime zolder ca. 30 m2 waar zich de cv ketel bevindt. Deze ruimte is uitermate geschikt als zesde slaapkamer of als hobbyruimte.

In de grote omsloten tuin is het in de zomer aangenaam vertoeven

De woning is gesierd met authentieke ornamenten en is daardoor zeer sfeervol.
Er zijn goede verbindingen naar uitvalswegen naar Maastricht, Eindhoven en Heerlen.
Beek heeft veel te bieden; zo vindt u op loopafstand meerdere supermarkten en winkels.
In Beek bevinden zich diverse kinderdagverblijven, een basisschool en middelbaar onderwijs of fietsafstand. Een treinstation en ook de luchthaven is vlak in de buurt. Beek heeft een gezellig centrum en het winkelcentrum “Makado” geeft veel winkelplezier en is een trekpleister voor de hele regio.

Bouwjaar woonhuis 1908.
Karakteristieke authentieke woning met veel mogelijkheden.
Omsloten ruime achtertuin met ruime carport.
Deze woning moet u komen beleven.
Overdracht in onderling overleg.

Tel: 046-7113629
info@goossensvastgoed.nl
Contactpersoon:
Jack Goossens